Main » 2011 » Maj » 03
Pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd u Hali sportova na Novom Beogradu, u periodu od 3. do 8. maja, biće održan Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige.

Organizator ovogodišnjeg sajma je Novobeogradska kulturna mreža, u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije. Prijatelji manifestacije su Predškolska ustanova Novog Beograda „11. april”, Prijatelji dece Novog Beograda i škole sa teritorije opštine Novi Beograd.

Svečano otvaranje Trećeg novobeogradskog sajma knjiga, stripa i antikvarne knjige biće održano 3. maja sa početkom u 18 časova i tom prilikom prisutnim posetiocima i gostima obratiće se Mirko S. Marković, Biblioteka grada Beograda, Pero Zubac, domaći istaknuti pesnik, i Nenad Milenković, predsednik GO Novi Beograd.

Učešće na ovogodišnjem sajmu knjiga, koji je posvećen stvaralaštvu pesnika i humaniste Dragana Lukića, uzelo je 60 domaćih i stranih izlagača, od kojih izdvajamo: Laguna, Dereta, Geopoetika, Mono & Manjana, Narodna knjiga, Bigz školstvo, Kreativni centar, Lom, Evro Giunti, Beogradska knjiga, Čarobna knjiga, Pčelica, V.B.Z, Kairos, Prometej, The English Book, Admiral Books i drugi.

Svi posetioci će za šest dana imati priliku da se susretnu sa preko 10.000 naslova i bogatim edukativnim pratećim programom u vidu promocija knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti, radionica stripa itd. Posebno izdvajamo literarno-likovno-muzički program za decu Novog Beograda osnovnoškolskog uzrasta ... Nastavak »
Kategorija: Kultura | Pregleda: 1222 | Dodao: Vladar | Datum: 03.May.2011 | Komentari 0

Pri Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Staroj Pazovi, otvoreno je Savetovalište pedagoško-psihološkog karaktera koje će pomoći roditeljima i nastavnicima da prate decu u odrastanju i zaštite ih od novih oblika elektronskog nasilja.

Zadatak ovog Savetovališta je, pre svega da pomogne roditeljima da shvate virtuelni svet odrastanja svoje dece i upute ih kako da izbegnu razne vidove zlostavljanja na internetu. Ovo Savetovalište, kao i Centar za nestalu i zlostavljanu decu otvoreno je uz podršku opštine Stara Pazova.
Savetodavnu pomoć u ovom Savetovalištu pružaće stručnjaci koji imaju dugogodišnju praksu u radu sa decom, mladima i roditeljima i to, u vidu individualnog i grupnog savetovanja.


Izvor: starapazova.eu

Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 1246 | Dodao: Vladar | Datum: 03.May.2011 | Komentari 0