Main » Kultura
Pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd u Hali sportova na Novom Beogradu, u periodu od 3. do 8. maja, biće održan Treći novobeogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige.

Organizator ovogodišnjeg sajma je Novobeogradska kulturna mreža, u partnerstvu sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije. Prijatelji manifestacije su Predškolska ustanova Novog Beograda „11. april”, Prijatelji dece Novog Beograda i škole sa teritorije opštine Novi Beograd.

Svečano otvaranje Trećeg novobeogradskog sajma knjiga, stripa i antikvarne knjige biće održano 3. maja sa početkom u 18 časova i tom prilikom prisutnim posetiocima i gostima obratiće se Mirko S. Marković, Biblioteka grada Beograda, Pero Zubac, domaći istaknuti pesnik, i Nenad Milenković, predsednik GO Novi Beograd.

Učešće na ovogodišnjem sajmu knjiga, koji je posvećen stvaralaštvu pesnika i humaniste Dragana Lukića, uzelo je 60 domaćih i stranih izlagača, od kojih izdvajamo: Laguna, Dereta, Geopoetika, Mono & Manjana, Narodna knjiga, Bigz školstvo, Kreativni centar, Lom, Evro Giunti, Beogradska knjiga, Čarobna knjiga, Pčelica, V.B.Z, Kairos, Prometej, The English Book, Admiral Books i drugi.

Svi posetioci će za šest dana imati priliku da se susretnu sa preko 10.000 naslova i bogatim edukativnim pratećim programom u vidu promocija knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti, radionica stripa itd. Posebno izdvajamo literarno-likovno-muzički program za decu Novog Beograda osnovnoškolskog uzrasta ... Nastavak »
Kategorija: Kultura | Pregleda: 1229 | Dodao: Vladar | Datum: 03.May.2011 | Komentari 0

„Montevideo, Bog te video!" predstavlja projekat u produkciji kuće Intermedia Network u okviru koga su knjiga, igrani film, televizijska serija, dokumentarni film, monografija, izložba i niz pratećih događaja.
Projektom „Montevideo, Bog te video!" obeležava se 80 godina od Prvog svetskog prevenstva u fudbalu i više od toga -- 8 decenija od najvećeg uspeha jugoslovenskog i srpskog fudbala -- osvajanja III mesta na Prvom svetskom prvenstvu u Montevideu, Urugvaj, 1930. godine.
Knjiga „Montevideo, Bog te video!", poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića, poslužila je kao predložak Zvonimiru Šimunecu da zajedno sa saradnicima iz kuće Intermedia Network osmisle projekat i započnu njegovu realizaciju.
Važni događaji koji su predhodili „fudbalskoj epopeji", a naročito svetska promocija „malog-velikog ratničkog naroda sa Balkana", po mišljenju autora projekta predstavljaju obavezu da budu otrgnuti od zaborava i u pravom svetlu predstavljeni novim pokolenjima.
„Montevideo, Bog te video!" je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera koji će u narednim godinama biti istinske zvezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić -- Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije markantne figure u našem fudbalu. Projekat je zamišljen i kao dužni „omaž", svedočanstvo o vremenu u kome je, između svega ostalog, mala Srbija bila velika zahvaljući fudbalu i fudbalerima.
Ovo delo je podsećanje na taj podvig, na okolnosti u kojima je nastao, na ... Nastavak »
Kategorija: Kultura | Pregleda: 867 | Dodao: Vladar | Datum: 01.December.2010 | Komentari 0

Prva projekcija filma Hari Poter i Relikvije smrti, prvi deo će u Srbiji biti prikazana 18. novembra u 15 časova u bioskopu "Kolosej” u tržnom centru Ušće u Beogradu.

Rezervacija karata će biti aktivirana najkasnije do utorka 16. novembra u podne. Ostali termini projekcija i dalje nisu fiksno određeni ali bi raspored trebalo da izgleda ovako:

                                                                           subota i nedelja   svaki dan 

Hari Poter i Relikvije smrti (146 min.) – sala 4 (257 sedišta) 13:30 16:30 19:30 22:30
Hari Poter i Relikvije smrti (146 min.) – sala 5 (257 sedišta) 13:30 16:30 19:30 22:30
Hari Poter i Relikvije smrti (146 min.) – sala 6 (404 sedišta) 12:00 15:00 18:00 21:00


Izvor:  http://www.hpserbia.com/?p=580


Kategorija: Kultura | Pregleda: 921 | Dodao: Vladar | Datum: 11.November.2010 | Komentari 0

U Staroj Pazovi potpisan protokol o saradnji između Opštine Stara Pazova i legendarnog sastava Crvena jabuka, o nastupu te grupe na Trgu dr Zorana Đinđića za doček nove 2011. godine.

... Nastavak »

Kategorija: Kultura | Pregleda: 1210 | Dodao: Vladar | Datum: 28.October.2010 | Komentari 0