Main » 2011 » Maj » 19 » Podela humanitarnih paketa
11:35
Podela humanitarnih paketa
Na inicijativu bivšeg pomoćnika direktora pokrajinske Direkcije za robne rezerve i sadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju opštne Jovana Tišme, u Staroj i Novoj Pazovi podeljeni su paketi humanitarne pomoći za najugroženije kategorije stanovništva.
Predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović istakao je dobru saradnju sa pokrajinskim organima, dok je Ana Tomanova Makanova, potpredsednica pokrajinske Vlade naglasila da Vlada vodi računa o svim kategorijama stanovništva za 450 socijalno-ugroženih građana, korisnika Narodne kuhinje u staropazovačkoj opštini pokrajinska Vlada iz najnovijeg paketa mera za pomoć socijalno-ugroženim stanovnicima Pokrajne, obezbedila je 450 humanitarnih paketa u vrednosti od milion i četristo hiljada dinara. U Novoj i Staroj Pazovi najugroženijim građanima su paketi uručeni a u narednim danma biće podeljeni i u ostalim mestima opštine. Ovi paketi (sadrže 12 kg prehrambenih artikala i 6 kg hemijskih sredstava za domaćinstvo). Tom prilikom potpredsednica pokrajinske Vlade Ana Toman Makan je istakla da pokrajinska Vlada podjednako vodi računa o svim kategorijama stanovništva i da je najnovijom odlukom opredelila 37 miliona dinara za socijalno ugrožene. Ona je podsetila da je u prethodne dve godine za razne vidove socijalne pomoći ugroženim u Vojvodini, Vlada izdvojila preko 380 miliona dinara i dodala da "ovo nije kratkoročan potez trenutno urađen, već dugoročna politika Vlade"
- Verujem da ćemo i u buduće voditi računa o svim kategorijama ugroženih građana - rekla je Ana Tomanova Makanova istakavši da se u Pokrajni pomoć distribuira u saradnji sa lokalnim samoupravama narodnim kuhinjama, a gde ih nema na druge načine, podsredstvom Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, gde važnu ulogu ima Direkcija za robne rezerve Pokrajne, kao i Crveni krst. Predsednik opštine Goran Jović je istakao dobru saradnju staropazovačke opštine sa pokrajinskim organima, bilo da je reč o kapitalnim projektima ili o podršci socijalno-ugroženim građanima. - Iako staropazovačka opština važi za sredinu s razvijenom privredom, ne treba zaboraviti da nas je zadesio najjači talas migracija stanovništva devedesetih, rekao je predsednik Jović i dodao da su i tranzicioni procesi doprineli da u ovoj sredini ima dosta socijalno ugroženih ljudi. - Znamo svi da su teška vremena i da ima mnogo onih kojima je ovakava pomoć potrebna i mi ćemo se truditi da, sredstava i ovakvih akcija u narednom periodu bude sve više - rekao je predsednik opštine. Podeli humanitarnih paketa u Novoj i Staroj Pazovi, pored predstavnika opštinskog Crvenog krsta, prisustvovali su i Toma Jošan direktor pokrajinske Direkcije za robne rezerve, Muharem Halilović pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Jovan Tišma bivši pomoćnik direktora Direkcije za robne rezerve i sadašnji direktor Direkcije za izgradnju na čiju je inicijativu ova pomoć i obezbeđena.

Izvor: starapazova.eu
Category: Opština Stara Pazova | Views: 2680 | Added by: Vladar | Tags: stara pazova, humanitarni paketi | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]