Main » 2011 » April » 1 » Potisan sporazum o osnivanju skole fudbala "Vojvodina"
16:49
Potisan sporazum o osnivanju skole fudbala "Vojvodina"

Slobodan Jovanović predsednik Upravnog odbora FK "Jedinstvo" i Milan Čabrić u ime FK "Vojvodina" iz Novog Sada potpisali su ugovor o osnivanju skole fudbala "Vojvodina" koja je od juče počela sa radom u Staroj Pazovi. Ovim ugovorom je predviđeno da deca od 6 do 12 godina treniraju u okviru škole, koristeći igralište "Jedinstva". FK "Vojvodina" će obezbediti opremu, lopte i rekvizite za treninge, a pružiće i pomoć za seniorski tim "Jedinstva" u vidu opreme.

Sa decom će raditi treneri FK "Jedinstva", a trenutno su angažovana trojica trenera i to: Boris Mutić koji je koordinator škole, Siniša Jurišić i Zoran Kovačević. Škola u ovom trenutku okuplja 90 dečaka iz Stare Pazove i okolnih mesta. FK "Vojvodina" će imati prednost u angažovanju igrača u svoje redove iz škole, a svi oni kada navrše 12 godina će postati članovi Jedinstva, s tim što niko neće biti uskraćen da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. Goran Jović predsednik opštine Stara Pazova koji je prisustvovao potpisivanju ugovora je istakao da živimo u opštini biznisa i sporta, da se u poslednje vreme ovde dešavaju mnoge lepe stvari kada je sport u pitanju, istakao početak rada Kuće fudbala, i izrazio očekivanje da je ovo početak jedne višegodišnje saradnje između "Jedinstva" i najstarijeg superligaša "Vojvodine" iz Novog Sada.
Slobodan Jovanović predsednik UO "Jedinstva" je istakao da se otvaranjem ove škole očekuje daleko veći broj dece zainteresovane za fudbal.
Milan Čabrić idejni tvorac otvaranja škole je podsetio na vreme kada je u dva navrata nosi dres Jedinstva i istakao da je cilj stvaranje kvalitetnih igrača i za Jedinstvo i za Vojvodinu, ali i stvaranje što većeg broja navijača Vojvodine u čitavoj pokrajini. Zato će pored Stare Pazove Škola fudbala "Vojvodina" biti otvorena u Rumi, Sremskoj Mitrovici, Šidu, i drugim mestima u Vojvodini a već više od pola godine ova škola uspešno radi u Starim Banovcima. Jedan od promotera škole je Ilija Pantelić, legenda Vojvodine i jugoslovenskog i srpskog fudbala, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije. Obraćajući se brojnim novinarima Pantelić je izrazio zadovoljstvo što će škola raditi u Staroj Pazovi koja je uvek davala kvalitetne fudbalere, podsetivši da je Vojvodina jedine dve titule u svojoj istoriji osvojila kada je u svojim redovima imala igrače koji su ponikli u "Jedinstvu": Tomislav Stamevski i Miloš Šestić, pa je legendarni golman poželeo da Vojvodina i treću titulu osvoji sa igračem iz Stare Pazove. Boris Mutić koordinator škole je izrazio nadu da će sve veći broj dece biti uključen u rad i da će se ovde stvarati fudbaleri koji će stići i do reprezentacije Srbije kao što su danas Aleksandar Kolarov, Brana Ilić i Anđelko Đuričić sva trojica ponikla na ovim prostorima. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i: Dragan Đorđević potpredsednik FS Srbije, Miodrag Pantelić, sportski direktor Vojvodine i prvotimac novosađana Miroslav Stevanović, Ljibuška Lakatoš rukovodilac odeljenja za sport i omladinu SO Stara Pazova, članovi UO FK Jedinstvo i brojni novinari. Promoteri škole su pored Ilije Pantelića i Miroslava Stevanovića i Željko Brkić, Gojko Kačar, Milovan Rajevac, Dušan Tadić, Milan Jovanović i Miloš Krasić.

Dragan Bursać


Izvor: starapazova.eu


Category: Opština Stara Pazova | Views: 1474 | Added by: Vladar | Tags: fudbala, stara pazova, osnvanje, vojvodina, skole | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]