Main » 2011 » April » 10 » Uči, igraj se i uživaj
23:56
Uči, igraj se i uživaj

Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova pokrenula je akciju "Deset lekcija koje život znače" i za sve đake prvake pripremila brošuru o bezbednosti u saobraćaju, koja će u narednih nekoliko dana biti podeljena svim učenicima prvih razreda u opštini.


Goran Jović predsednik opštine i Jovan Tišma direktor Direkcije za izgradnju podelili su u petak edukativne pakte đacima prvacima Osnovne škole "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" u Novoj Pazovi. Edukativni set sadrži dve slikovnice i jedan interaktivni DVD sa 10 kratkih filmova, a moto akcije je "Uči, igraj se i uživaj".
- To je edukativna brošura u kojoj će deca na njima svojstven način i u skladu sa uzrastom moći da se upoznaju sa osnovnim pravilima saobraćaja - rekao je Jovan Tišma direktor Direkcije za izgradnju i objasnio da su edukativnu brošuru uradili psiholozi i saobraćajni inženjeri, te je u potpunosti prilagođena savladavanju saobraćajnih pravila.
– Po svim statistikama deca predškolskog i ranoškolskog uzrasta su najugroženija u saobraćaju. Mi smo kao odgovorna opština rešili da predupredimo problem, a ne da snosimo posledice - istakao je Jovan Tišma u novopazovačkoj OŠ "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" prilikom podele edukativnog materijala.
Direkcija za izgradnju ovu akciju pokrenula je u saradnji sa opštinom i trebala bi da postane praksa i ubuduće tako da bi prvaci svake godine od ovog javnog preduzeća dobijali edukativnim materijal o pravilima ponašanja u saobraćaju.
– Akcija je organizovana u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, naročito u zoni škola i na putu do njih, a akcija ce se sprovesti u svim osnovnim školama u opštini - rekao je predsednik opštine Goran Jović. U Beogradu se takva akcija sprovodi tri godine i dala je izuzetne rezultate.


Izvor: starapazova.eu

Category: Opština Stara Pazova | Views: 1064 | Added by: Vladar | Tags: opstina stara pazova | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]