Main » 2011 » Maj » 27
U sredu 25. maja. 2011 godine, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Jovan Tišma, rukovodilac odeljenja za stambeno-komunalne poslove, zaštitu životne sredine i inspekcijeske poslove Milenko Bubonja i predsednik Izvršnog odbora Mesne zajednice Nova Pazova Zoran Zubac su u pratnji novinara obišli radove na izgradnji bazenskog kompleksa.

Direktor Tišma je naglasio da su u toku radovi na iskopu i ravnanju zemlje i da će se radovi nastaviti planiranom dinamikom. Svi koji prolaze putem Stara Pazova – Nova Pazova i Stari Banovci – Vojka mogu videti veliki broj radnika i mašina koji rade na kompleksu, i to je najbolji dokaz da će bazen biti završen u predviđenom roku. Rukovodilac Milenko Bubonja je istakao da će zemlja koja se kopa na gradilištu bazena biti iskorišćena za nasipanje bare u ulici Miloša Obilića u Novoj Pazovi i da će se na tom prostoru napraviti park i dečije igralište.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 3073 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0

U Beču je u toku sajam investicija i nekretnina na kojem opština Stara Pazova predstavlja svoje potencijale za strana ulaganja u okviru štanda Republike Srbije. Kako naglašava, predsednik opštine Goran Jović, sajam u Beču je jedan od najvećih sajmova u Evropi, na kome je naša opština pre dve godine imala svoj štand, a ove godine se predstavlja na štandu Republike Srbije.

Takodje, predsedik navodi da je ovogodišnji sajam mnogo masovniji i da je očigledno da su sajamske manifestacije po većim evropskim gradovima prava prilika za prezentaciju naših potencijala. Predsednik Jović je ovom prilikom takodje istakao da naša opština uvek ima šta da pokaže, ponudi i ono što se na prvom koraku vidi jeste da se za Staru Pazovu interesuju mnogo više, nego pre dve godine, jer su ostvareni konkretni kontakti sa potencijalnim investitorima.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2546 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0

U ponedeljak, 23. maja 2011. godine, potpisan je Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, kojim administrira SIEPA, u iznosu od pet stotina hiljada eura za otvaranje sto novih radnih mesta u našoj opštini (pet hiljada eura po radnom mestu). Ugovor su potpisali vlasnik nemačke kompanije Jozef Milbauer i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ukupna investicija kompanije Milbauer iznosi četiri miliona eura, a namenjena je izgradnji tehnološkog centra za inženjering i proizvodnju u opštini Stara Pazova. Predsednik Jović je tom prilikom naglasio da je velika čast i zadovoljstvo za sve gradjane opštine, što se realizacija investicije, koja je važna ne samo za Staru Pazovu već i za čitavu zemlju, odvija brzo i što će se već u junu krenuti sa izgradnjom. Takodje je potvrdio da će opština i dalje biti efikasna, kao i da će svi biti ponosni na ono što će Milbauer izgraditi u Staroj Pazovi. Kompanija Milbauer je svetski lider za sigurna tehnološka rešenja u sferi elektronske identifikacije u oblasti koja podrazumeva visoke tehnologije i mašine za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karti kao i svega što spada u oblast elektronske uprave i za to neophodnih sofvera.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2575 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0