Main » 2011 » Maj » 26
Haški begunac Ratko Mladić uhapšen je jutros, saopštio je predsednik Srbije Boris Tadić.
"U ime republike Srbije obaveštavam vas da je danas tokom jutarnjih sati uhapšen Ratko Mladić u akciji koju su izvele koordinisano BIA i služba za otkrivanje ratnih zločina", rekao je Tadić na vanrednoj konferenciji za štampu.

 "Okončali smo jedan težak period naše istorije i skinuli ljagu sa Srbije i pripadnika srpskog naroda gde god da žive", rekao je Tadić.

 "Smatram da je ova akcija pokazala da su službe Republike Srbije učinile ovu zemlju sigurnom i obezbedile vladavinu prava i da je nas rad na traganju za opstuženim aza ratne zločine obezbedio da Srbija podigne svoj moralni kredibilitet u međunarodnoj javnosti i da se svi ukupni bezbenostni kapaciteti podignu na viši nivo. Najveći posao obavila je BIA", rekao je Tadić.

 Dobro je za Srbiju da je i ova stranica istorije zatvorena, naveo je Tadić.

 Optužnica protiv Mladića podignuta je pred Haškim tribunalom 1995. godine, a  u bekstvu je zvanično od kraja 1996.

 Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će ovim pasti u vodu svi zaključci glavnog haškog tužioca Serža Bramerca. Ovim se ne završava istraga u Srbiji o tome ko mu je pomagao, naveo je predsednik i poručio da "svi koji to jesu činili biće procesuirani pred istraznim organima".

 Komentarišući činjenicu da je vest o hapšenju Mladića objavljena istog dana kada u Beograd dolazi visoka predstavnica EU K ... Nastavak »
Kategorija: Srbija | Pregleda: 2677 | Dodao: Vladar | Datum: 26.May.2011 | Komentari 0