Main » 2010 » Decembar » 8 » Novi model odlaganja smeća
19:59
Novi model odlaganja smeća
U Staroj Pazovi je na postojećoj deponiji izgrađena nova kaseta za odlaganje smeća osposobljena po najvišim evropskim standardima na površini od preko 6.000 kvadratnih metara. To je prva takva deponija u Sremu dok se u Vojvodini takav model odlaganja smeća korsti u Kikindi i Pančevu.

Za tu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je 15 milliona dinara.
- Građani Stare Pazove više ne treba da brinu jer neće biti paljenja deponije, dima i neprijatnog mirisa. Ovim je za duži period rešen višedecenijski problem naše opštine, istakao je predsednik Goran Jović.
Deponiju su obišli i predstavnici JP "Čistoća" kao i predsednik Skupštine opštine Miloš Crnomarković koji je pohvalio jedinstveni model deponije u regionu Srema koji je primenjen upravo u našoj opštini. Glavni projektant deponije prof. dr Milorad Miloradov naglasio je da su prilikom izgradnje deponije primenjeni svi savremeni ekološki uslovi. Rukovodilac odeljenja za stambeno komunalne poslove, zaštitu životne sredine i inspekcijske poslove Milenko Bubonja istakao je da će ta deponija biti u funkciji do otvaranja regionalne deponije namenjene svim sremskim opštinama.

Izvor: starapazova.eu

Category: Opština Stara Pazova | Views: 881 | Added by: Vladar | Tags: Novi model odlaganja smeća | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]