Main » Opština Stara Pazova
U sredu 25. maja. 2011 godine, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Jovan Tišma, rukovodilac odeljenja za stambeno-komunalne poslove, zaštitu životne sredine i inspekcijeske poslove Milenko Bubonja i predsednik Izvršnog odbora Mesne zajednice Nova Pazova Zoran Zubac su u pratnji novinara obišli radove na izgradnji bazenskog kompleksa.

Direktor Tišma je naglasio da su u toku radovi na iskopu i ravnanju zemlje i da će se radovi nastaviti planiranom dinamikom. Svi koji prolaze putem Stara Pazova – Nova Pazova i Stari Banovci – Vojka mogu videti veliki broj radnika i mašina koji rade na kompleksu, i to je najbolji dokaz da će bazen biti završen u predviđenom roku. Rukovodilac Milenko Bubonja je istakao da će zemlja koja se kopa na gradilištu bazena biti iskorišćena za nasipanje bare u ulici Miloša Obilića u Novoj Pazovi i da će se na tom prostoru napraviti park i dečije igralište.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 3066 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0

U Beču je u toku sajam investicija i nekretnina na kojem opština Stara Pazova predstavlja svoje potencijale za strana ulaganja u okviru štanda Republike Srbije. Kako naglašava, predsednik opštine Goran Jović, sajam u Beču je jedan od najvećih sajmova u Evropi, na kome je naša opština pre dve godine imala svoj štand, a ove godine se predstavlja na štandu Republike Srbije.

Takodje, predsedik navodi da je ovogodišnji sajam mnogo masovniji i da je očigledno da su sajamske manifestacije po većim evropskim gradovima prava prilika za prezentaciju naših potencijala. Predsednik Jović je ovom prilikom takodje istakao da naša opština uvek ima šta da pokaže, ponudi i ono što se na prvom koraku vidi jeste da se za Staru Pazovu interesuju mnogo više, nego pre dve godine, jer su ostvareni konkretni kontakti sa potencijalnim investitorima.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2537 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0

U ponedeljak, 23. maja 2011. godine, potpisan je Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, kojim administrira SIEPA, u iznosu od pet stotina hiljada eura za otvaranje sto novih radnih mesta u našoj opštini (pet hiljada eura po radnom mestu). Ugovor su potpisali vlasnik nemačke kompanije Jozef Milbauer i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ukupna investicija kompanije Milbauer iznosi četiri miliona eura, a namenjena je izgradnji tehnološkog centra za inženjering i proizvodnju u opštini Stara Pazova. Predsednik Jović je tom prilikom naglasio da je velika čast i zadovoljstvo za sve gradjane opštine, što se realizacija investicije, koja je važna ne samo za Staru Pazovu već i za čitavu zemlju, odvija brzo i što će se već u junu krenuti sa izgradnjom. Takodje je potvrdio da će opština i dalje biti efikasna, kao i da će svi biti ponosni na ono što će Milbauer izgraditi u Staroj Pazovi. Kompanija Milbauer je svetski lider za sigurna tehnološka rešenja u sferi elektronske identifikacije u oblasti koja podrazumeva visoke tehnologije i mašine za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karti kao i svega što spada u oblast elektronske uprave i za to neophodnih sofvera.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2566 | Dodao: Vladar | Datum: 27.May.2011 | Komentari 0

U industrijskoj zoni u Novoj Pazovi svečano je otvoren novi poslovni objekat firme Multipartner sistem u kom će biti zaposleno 50 radnika. Predsednik opštine Goran Jović je na otvaranju rekao da je u pitanju firma koja postoji 20 godina, a sada se iz Beograda preselila u industrijsku zonu u Novoj Pazovi.

To govori o dobrim uslovima koji su omogućeni investitorima u industrijskim zonama naše opštine. Ponosan sam na svaku investiciju koja građanima naše opštine omogući nova radna mesta, istakao je predsednik Jović. Vrednost dosadašnje investicije je premašila dva miliona evra, a kompletno kad bude završena vrednost investicije biće oko 4,5 miliona evra. Prezadovoljan sam jer su nam u industrijskoj zoni staropazovačke opštine omogućeni svi potrebni uslovi kao i neophodna infrastruktura za dalje uspešno poslovanje, naglasio je Milan Vranić generalni direktor i vlasnik firme Multipartner sistem. Spoljnjotrgovinsko preduzeće Multipartner Sistem koje postoji još od 1991. godine, generalni je zastupnik renomiranih svetskih proizvođača komunalnih vozila, specijalnih nadgradnji i priključaka.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2775 | Dodao: Vladar | Datum: 23.May.2011 | Komentari 0

Stara Pazova je od subote 21. maja domaćin 49.Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine.U konkurenciji je 8 najboljih pozorišnih ostvarenja, od ukupno 56 predstava, koliko je ove sezone bilo u Vojvođanskoj produkciji, kaže Aleksandar Bako direktor Centra za kulturu Stara Pazova, koji je sa Zavodom za kulturu Vojvodine, Savezom amatera Vojvodine i Savezom amatera Opštine Stara Pazova, jedan od organizatora, dok je generalni pokrovitelj manifestacije Opština Stara Pazova.

Susrete će otvoriti glumica Ružica Sokić, a amaterska pozorišna ostvarenja će ocenjivati stručni žiri u sastavu: Saša Latinović – reditelj , Vesna Ždrnja – glumica i Miloš Jakovljević – dramaturg. Svaku predstavu će oceniti i publika ocenom od 1 do 5 na glasačkim listićima, a ocena publike biće objavljena u Biltenu naredne večeri. Nakon svečanog otvaranja, u subotu 21.maja, na 49. Susretu prvi će nastupiti glumci iz Nove Pazove, a manifestaciju će pratiti izložba slika Udruženja likovnih umetnika Stare Pazove, koja će u holu pozorišta biti otvorena tokom celog susreta, a od pratećih manifestacija biće i dve promocije knjiga, 23.maja knjige poznatog glumca Bogdana Diklića: „O glumi bez glume" i 26. maja promocija knjige „Svi moji savremenici", Jovana Ćirilova.

Izvor: starapazova.eu
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2651 | Dodao: Vladar | Datum: 20.May.2011 | Komentari 0

Na inicijativu bivšeg pomoćnika direktora pokrajinske Direkcije za robne rezerve i sadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju opštne Jovana Tišme, u Staroj i Novoj Pazovi podeljeni su paketi humanitarne pomoći za najugroženije kategorije stanovništva.
Predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović istakao je dobru saradnju sa pokrajinskim organima, dok je Ana Tomanova Makanova, potpredsednica pokrajinske Vlade naglasila da Vlada vodi računa o svim kategorijama stanovništva za 450 socijalno-ugroženih građana, korisnika Narodne kuhinje u staropazovačkoj opštini pokrajinska Vlada iz najnovijeg paketa mera za pomoć socijalno-ugroženim stanovnicima Pokrajne, obezbedila je 450 humanitarnih paketa u vrednosti od milion i četristo hiljada dinara. U Novoj i Staroj Pazovi najugroženijim građanima su paketi uručeni a u narednim danma biće podeljeni i u ostalim mestima opštine. Ovi paketi (sadrže 12 kg prehrambenih artikala i 6 kg hemijskih sredstava za domaćinstvo). Tom prilikom potpredsednica pokrajinske Vlade Ana Toman Makan je istakla da pokrajinska Vlada podjednako vodi računa o svim kategorijama stanovništva i da je najnovijom odlukom opredelila 37 miliona dinara za socijalno ugrožene. Ona je podsetila da je u prethodne dve godine za razne vidove socijalne pomoći ugroženim u Vojvodini, Vlada izdvojila preko 380 miliona dinara i dodala da "ovo nije kratkoročan potez trenutno urađen, već dugoročna politika Vlade"
- Verujem da ćemo i u buduće voditi računa o svim kategorijama ugrož ... Nastavak »
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 2680 | Dodao: Vladar | Datum: 19.May.2011 | Komentari 0

Tek što je završena Nacionalna kuća fudbala, u opštini biznisa i sporta započeta je nova kapitalna investicija.
U Staroj Pazovi potpisan je ugovor o izgradnji prve faze bazenskog kompleksa vredan 275 miliona dinara.Ugovor o prvoj fazi radova je potpisan između Direkcije za izgradnju i konzorcijama domaćih firmi koje su ponudile  najpovoljnije uslove („Projektmontaža" AD, „Jedinstvo" AD Užice i „SMB gradnja" ) Prva faza izgradnje bazenskog kompleksa  podrazumeva izgradnju ukupno pet bazena - tri manja za decu i dva za odrasle, dok je u drugoj i trećoj fazi predviđen završetak kompleksa, kao i izgradnja olimpijskog bazena sa tribinama i zatvorenog bazena za isplivavanje. Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodina u najvećem delu finansira ovaj projekat.
 -Kada bazen bude otvoren, budžetskim sredstvima će se finansirati i karte za studente i đake, a biće uvedeni i obavezni časovi plivanja, naglasio je direktor Direkcije za izgradnju Jovan Tišma i istakao da je ovo kapitalna investicija za sve žitelje opštine a naročito za mlade.
-Ovo je istorijski dan, jer će višedecenijski san građana opštine biti ispunjen, kao što je i obećano, naglasio je Jovan Tišma. Kompleks će biti izgrađen na atra ... Nastavak »
Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 3336 | Dodao: Vladar | Datum: 12.May.2011 | Komentari 1

Pri Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Staroj Pazovi, otvoreno je Savetovalište pedagoško-psihološkog karaktera koje će pomoći roditeljima i nastavnicima da prate decu u odrastanju i zaštite ih od novih oblika elektronskog nasilja.

Zadatak ovog Savetovališta je, pre svega da pomogne roditeljima da shvate virtuelni svet odrastanja svoje dece i upute ih kako da izbegnu razne vidove zlostavljanja na internetu. Ovo Savetovalište, kao i Centar za nestalu i zlostavljanu decu otvoreno je uz podršku opštine Stara Pazova.
Savetodavnu pomoć u ovom Savetovalištu pružaće stručnjaci koji imaju dugogodišnju praksu u radu sa decom, mladima i roditeljima i to, u vidu individualnog i grupnog savetovanja.


Izvor: starapazova.eu

Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 1252 | Dodao: Vladar | Datum: 03.May.2011 | Komentari 0

Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova počela je sanaciju kišnih oluka i trotoara u Osnovnoj školi „Vera Mišćević" u Belegišu u vrednosti o milion i po dinara sa rokom izvođenja 25 radnih dana.


U okviru ovih poslova trebalo bi da bude izvršena demontaža i ponovna montaža krovnog pokrivača od crepa, demontaža svih horizontalnih i vertikalnih oluka i izrada i montaža novih oluka. Kada su trotoari u pitanju, urađeno je geodetsko snimanje postojećeg trotoara, ručni iskop i proširenje trotoara, ugradnja tampon sloja šljunka, nalivanje opsega, postavljanje ploča i uređenje zelene površine.


Izvor: starapazova.eu

Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 1325 | Dodao: Vladar | Datum: 28.April.2011 | Komentari 0

U naselju Banovci Dunav oplemenjene su zelene površine ispred zgrada socijalnog stanovanja koje su građene u programu HABITAT.


Vrednost ovog posla koji sprovodi Direkcija za izgradnju opštine je 350 hiljada dinara, a kompletno „zeleno" uređenje prostora ispred zgrada površine od oko hiljadu kvadratnih metara povereno je Javnom preduzeću „Čistoća". Posao je obuhvatao saniranje i obogaćivanje zemlje, sadnju 130 sadnica drveća, 1000 sadnica sezonskog cveća, zatim uređenje betonskog amfiteatra, krečenje, postavljanje drvenih naslona i mesta za sedenje.


Izvor: starapazova.eu


Kategorija: Opština Stara Pazova | Pregleda: 1325 | Dodao: Vladar | Datum: 28.April.2011 | Komentari 0

1 2 3 »