Main » 2010 » Decembar » 22 » Zaštita dece od nasilja na internetu
12:03
Zaštita dece od nasilja na internetu

Za nešto više od mesec dana, od kako je 15. novembra potpisan sporazum o sufinansiranju otvaranja Centra za nestalu i zlostavljanu decu, između opštine Stara Pazova i tog Centra iz Osjeka, već 22. decembra ovaj Centar je otvoren u Staroj Pazovi, kao prvi te vrste u Srbiji.


Njegov rad će se zasnivati na prevenciji od zloupotrebe dece i mladih putem interneta, ali i savetovanju roditelja kako da otkriju šta se deci dešava kada se upuste u avanturu posećivanja nepoželjnih veb stranica. Na svečanom otvaranju ovog Centra u Staroj Pazovi Igor Đurčik, potpredsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji je objasnio da je opština Stara Pazova prva srpska opština koja je prihvatila "ovaj pilot projekat", shvativši značaj zaštite dece od zlostavljanja posredstvom interneta i zbog toga se posebno zahvalio predsedniku Goranu Joviću. On je kazao da će u Centru raditi volonteri, ali stručni ljudi, pedagozi i socijalni radnici i da će Kancelarija pomenutog Centra u Tržnom centru na Trgu "Dr Zorana Đinđića" od 27. decembra raditi svakim radnim danom od 10 do 17 časova. U nju će moći da svrate, kako deca i omladina, tako i njihovi roditelji gde će im se omogućiti da identifikuju probleme s kojima se sreću na internetu.
Projekat podrazumeva edukaciju i sprovođenje ankete za sve učenike osnovnih škola od trećeg do osmog razreda i srednjoškolce, kao i ankete za roditelje da bi se videlo koliko su upoznati s tim, šta im deca rade na internetu, zatim instaliranje SINI programa ("Sigurni na internetu") i uvođenje tzv "Veb detektiva" u sve škole na teritoriji opštine.

Izvor: starapazova.eu

Category: Opština Stara Pazova | Views: 951 | Added by: Vladar | Tags: Internet, zastita, Zastita dece od nasilja na internet, deca | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]